TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2020-00711

  • kedvezményezett: Mór Városi Önkormányzat
  • megvalósítás kezdete: 2021.06.02.
  • projekt fizikai befejezés dátuma: 2022.11.24.
  • támogatás összege: 20 990 899 Ft

A projekt eredményei érdemi válaszokat adnak a 21. századi modern városokkal szemben támasztott követelményeknek, továbbá képesek újragondolni a városkörnyék közszolgáltató szerepkörét, valamint az önkormányzat, mint „szolgáltató gazda” lehetőségeit, feladatait.

A fejlesztések eredményeként az önkormányzat és a helyi vállalkozások, továbbá civil szervezetek hosszú távú együttműködése valósulhat meg, a köz- és a magánszektor szereplői által tervezett fejlesztések összehangolása új dimenzióba léphet, amely a városi környezet megújításán túl a gazdaság fejlődését, a foglalkoztatás bővülését is eredményezheti.

A projekt eszközei és prognosztizált eredményei miatt nevezhető egyfajta funkcióbővítő város rehabilitációs akciónak is, hiszen célja a városi területek olyan integrált, akcióterületi alapú megújítása, amely érdemben járul hozzá ahhoz, hogy a város gazdasági és társadalmi aktivitása élénküljön, a város vonzereje erősödjék mind a lakosság, mind a betelepülő vállalkozások illetve intézmények, szervezetek számára. Mindemellett a fenntartási időszakban törekszik arra, hogy az akcióterület fejlesztéseinek pénzügyi mérlege az önkormányzat számára – legalább hosszabb távon – pozitív legyen.

A projekt eredménye: Móri Borvidéket bemutató interaktív mobiltelefonos alkalmazás megvalósítása az alábbiak szerint:

mobil alkalmazás és a hozzáfejlesztendő menedzselő alkalmazás. Az alkalmazás publikus felülete „infokommunikációs akadálymentesítéssel” készül. A mobil alkalmazás egy olyan applikáció, amely egy bizonyos eszköz saját programnyelvét használja és ezért minden funkcióját integrálni képes. Jellemzően a két nagy mobil operációs rendszer (Andorid, iOS (Apple)) internetes alkalmazás áruházaiban érhetőek el, ahonnan a felhasználók egyszerűen letölthetik, majd telepíthetik őket a saját eszközükre.

A mobilalkalmazás használatához folyamatos mobilinternet hozzáférés szükséges a tartalmak letöltéséhez, de a letöltött tartalmak internet kapcsolat nélkül is megtekinthetőek.

Közösségi funkciók bemutatása:

Az alkalmazás lehetőséget biztosít a felhasználó, látogató számára további kiegészítő funkcióként személyes tartalmak (like, kommentek) feltöltésére.

Maga a térkép és a célhelyekhez illetve látnivalókhoz kapcsolódó tartalmak bármely, a mobilalkalmazást használó felhasználó számára elérhetők lennének, annak „likeolása” mindenki számára nyitott.

advanced-floating-content-close-btn
advanced-floating-content-close-btn